Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Συγκλονιστικό Βίντεο: Κάμερα κατέγραψε τη συντριβή αεροπλάνου!

Ένα υψηλής ακριβείας οπλικό σύστημα λέιζερ για χρήση εναντίον ελαφρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε χαμηλά υψόμετρα ανέπτυξε ο κινεζικός στρατός.


Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε πως το σύστημα έχει εμβέλεια περίπου 1,9 χιλιομέτρων και μπορεί να καταρρίψει «διάφορα μικρά αεροσκάφη» μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα από τον εντοππισμό τους.
Το κινεζικό πρακτορείο επικαλείται ανακοίνωση της Κινεζικής Ακαδημίας Φυσικής Μηχανολογίας (CAEP- China Academy of Engineering Physics)- έναν εκ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το Xinhua, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το σύστημα αναμένεται να «παίξει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων σε αστικές περιοχές» και την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με μη εξουσιοδοτημένες χαρτογραφικές δραστηριότητες. Είναι αποτελεσματικό μέχρι και σε ύψος 500 μέτρων και εναντίον αεροσκαφών που κινούνται σε ταχύτητα κάτω των 50 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.
Ο Γι Τζινσόνγκ, στέλεχος της κινεζικής China Jiuyuan Hi-Tech Equipment Corp., τα μικρά, μη επανδρωμένα drones είναι φθηνά στην κατασκευή και εύκολα στη χρήση, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για χρήση από τρομοκράτες.
Το σύστημα θα μπορεί να εγκατασταθεί ή να μεταφερθεί από οχήματα και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόσφατη δοκιμή είχε αποτέλεσμα την επιτυχή κατάρριψη άνω των 30 drones- σε ποσοστό επιτυχίας 100%.
Επίσης, η κινεζική ακαδημία αποκάλυψε ότι σε στάδιο ανάπτυξης βρίσκονται παρόμοια συστήματα λέιζερ με μεγαλύτερη εμβέλεια και ισχύ.http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου