Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Μυστηριώδες γράμμα σε άγνωστη γλώσσα κοντά σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Ένα γράμμα το οποίο βρέθηκε σε σφραγισμένο μπουκάλι σε παλαιά «στρατιωτική» πόλη στο Καλίνινγκραντ έχει προκαλέσει έκπληξη σε δημοσιογράφους και γλωσσολόγους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, καθώς είναι γραμμένο σε μια άγνωστη γλώσσα- κάτι το οποίο έχει οδηγήσει σε θεωρίες ότι είχε κρυπτογραφηθεί από σοβιετικούς αξιωματικούς.

Η ανακάλυψη αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους σε τοπική εφημερίδα από εργάτες οικοδομών, που το βρήκαν σε εργοτάξιο στο Μπαλτιίσκ. Θεωρείται ότι είναι της σοβιετικής περιόδου, και δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο, πέραν του ότι είχε πώμα και ήταν σφραγισμένο με κερί, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι εργάτες άνοιξαν το μπουκάλι από περιέργεια και είδαν το αινιγματικό γράμμα, το οποίο και στη συνέχεια απεστάλη σε γλωσσολόγους, που δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσουν σε τι γλώσσα ήταν γραμμένο- για την ακρίβεια, ήταν καλλιγραφικά γραμμένο σε λατινικό αλφάβητο. Πιστεύεται ότι γράφτηκε μέσω κρυπτογραφικής μεθόδου, και κρυπτογράφοι προσπαθούν να «σπάσουν τον κώδικα».
«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε το κλειδί στον κώδικα, ωστόσο δεν ξέρουμε πόσο θα χρειαστεί και αν θα μπορούσαμε να το αποκρυπτογραφήσουμε» είπε ο Σεργκέι Αλέσνικοφ, ειδικός υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Ιμάνουελ Καντ.
Δημοσιογράφοι έχουν επισημάνει ότι το Μπαλτιίσκ είναι μια πόλη με στρατιωτικό λιμένα, κάτι που υποδεικνύει ότι μάλλον το γράμμα κρυπτογραφήθηκε από τις σοβιετικές ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, θα μπορούσε να ήταν απλά ένα παιδικό παιχνίδι ή μια «χρονοκάψουλα» που άφησε κάποιος για να ανοιχτεί πολλά χρόνια μετά.http://apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου